2013. július 11., csütörtök

Egészség

A jó megjelenéshez szükség van egy egészséges ápoltságra és ez nem egyéniség kérdése, hanem létkérdés. A nőnek nemcsak saját maga, de a férfi számára is a szépség beteljesedését kell jelentenie. Nem könnyű. A sok feladat mellet ami ránk Nőkre vár. Szépnek lenni betegen, fáradtan, szomorúan, mindezek mellet széppé tenni az otthont , soha ne legyen semmi piszkos, csúnya, beleértve persze Önmagunkat. Tudjunk egyszerre ápoltak,szépek , anyák, takarítónők, kívánatosak  lenni. Ez bizony hősi küzdelem. Viszont az igazi testi lelki harmónia csak akkor marad meg ha karbantartjuk őket. De hogyan? Először is az ápoltság. Nem kellenek hozzá luxuscikkek és nem csak abból áll hogy tiszták vagyunk. Járjunk rendszeresen orvosi szűrésekre , nőgyógyászhoz, fogorvoshoz. Szedjünk vitaminokat vagy fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket. Egy nő akkor ápolt valójában  ha úgy is néz ki. Vagyis nem hanyagolja el magát… ne legyen piszkos a körme, zsíros , lenőtt  a haja. Persze a genetika és természet ellen tenni nem tudunk, aki például világ életében „erős csontú” volt az is marad valószínűleg. A molettségre hajló adottságánál fogva nagyobb súlyú nő ha kínozza magát hogy olyan legyen mint a madárhúsú , ruhafogas modellek akkor háttérbe szorul ki is Ő valójában.
Pedig talán éppen abban a kis súlytöbbletben volna az illetőnek az egyéni bája. Sőt úgy van csak igazi egyénisége egy nőnek ha elfogadja önmagát olyannak amilyen. Legyen esztétikus és egészséges. Ezt büszkén vállalja és nem ad mások véleményére. Különben is a Nőideál mindig változik és férfija válogatja. De mindig oda kell figyelnünk magunkra értem ezt a hajunkra, tiszta ruházkodásra, és így tovább. Persze ha csak leszaladunk a sarki boltba vagy kutyát sétáltatni elég ha összefogjuk a hajunkat és felveszünk egy kényelmes hétköznapi viseletet hiszen manapság egy nő abban is tud ellenállhatatlan lenni.( De ne csipás szemmel és nem foltos felsőben!!!) Fontos az összhang és a lényeg hogy önmagunk legyünk mindig minden helyzetben. Szappan és víz csodákra képes és nem kerül vagyonokba, nem érdemes sok felesleges kencével elhalmozni a fürdőszobánkat ,csak ha az adott esetben tényleg használ. Rengetek praktika van amivel széppé tehetjük bőrünket és ezeket megtalálhatjuk a kertben, konyhában is . Én számos dologra használom a citromot, paradicsomot, szódabikarbónát vagy a natúr joghurtot  például.
Szóval erre gondoltam röviden ami a testi harmóniát illet. Aztán ott van a lelki oldala a dolognak. Egészen egyszerű: tegyük amit a kedvünk és a pénztárcánk enged! Csináljunk olyan dolgokat amiben örömüket leljük. Kinek mi és kivel. Baráti mozi, színház, vacsora, fecsegés, kávézás, filmnézés, olvasás,séta  stb. stb. Barátunkkal,párunkkal, családunkkal vagy egyedül. Néha egész kellemes egyedül is programot csinálni. A lényeg hogy kielégítsen minket és a lelkünket. Tisztában kell lenni értékeinkkel , nem szabad elbízni sem  magunkat hisz az csak arra vezet hogy egyedül maradunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése