2015. szeptember 18., péntek

Irány az ősz!


Kezdődik. Az évszak mely a gazdag színvilágával, eseményivel, terméseivel illetve azokból készülő ételeivel hű magához. A tény hogy kint esik és a szél is hűvösebben simogat, kelti azt a kellemes érzést melyet a ház, a tea, a kötött ruhák melege adja. A természet színeit ilyenkor szívesen öltjük magunkra, ruhák, kiegészítők és smink formájában. Megbolondítva ezeket még további meleg színekkel, mint a piros vagy a bordó illetve ezek további árnyalatai. A festői táj mely ilyenkor testet ölt, némiképp ellensúlyozzák az évszak kellemetlen momentumait is mint a gyakran hulló eső, hideg szél vagy korai sötétség. Egy kellemes sétából vagy munkából hazaérve marad hát az otthon melege melyet nem pótolhat semmi. Akármennyire szép odakint bent ilyenkor kezdődik - ahogy én nevezem - a kuckós időszak.
A majdani, ezután következő tél csak ráadás! A narancssárga és a barna sugározzák leginkább az őszi hangulatot. Falevelekből melyekből ilyenkor a legtöbbet látni aláhullani és az egyre népszerűbb tökből - ami dekorációként és ételként egyaránt kelendő - a sárga köszönt vissza. A még ennél is melegebb tónusokkal kiegészülve lesz teljes a kép. A piros. Körömlakk formájában a legszebb és leghitelesebb ilyenkor szerintem, mint a csipkebogyó vagy az alma. A csokis sütemények és italok,meleg cipők, félcsizmák és a kötött kiegészítők barnás színben mint a gesztenye.
Esernyő, gumicsizma illetve további smink formájában akár a bordó és a lila, akárcsak az ilyenkor a prés alatt frissen illatozó szőlő melyből aztán jövő ilyenkor jólesően kortyolgathatjuk a nemes bort barátainkkal. A kevésbé barátságosabb színek is mint a szürke vagy a fekete is igazán helytállóak, feldobva az előbb említettek egyikével. Érdemes beszerezni sok jó könyvet hisz ilyenkor gyorsabban "fogyasztja" őket az ember.Takaróból, kötött zokniból, teából, gyertyákból illetve terményekből gyűjtött otthoni díszekből szintén sohasem elég. Mindezek mellet az ilyenkor fellelhető aktuális receptek kipróbálása, ételek és sütemények elkészítése is szinte elengedhetetlen. Sok jót és szépet kívánok az évszak minden apró pillanatához.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése